Oxford
Door: marithakman
Blijf op de hoogte en volg Marit
14 Juli 2011 | Nederland, Leeuwarden
Dinsdag 12/7
Overdag hebben we lekker rustig aan gedaan, even naar het centrum van Kingston gewandeld voor wat boodschappen en de groente en fruit markt. Savonds zijn we naar een theaterstuk geweest in het Rose Theater van Kingston. Het stuk was onderdeel van het International Youth Festival in Kingston. Het was goed gespeeld door de studentrn van de Amerikaanse University of South Caroline (Tevens ook mede Summer School studenten!). Het was een kritish stuk genaamd How I Learned To Drive over een pedofiele man die zijn nichtje leert auto rijden.
Savonds weer vroeg naar bed, morgen drukke dag!
13/7
Naar Oxford! Vroeg met de bus weg naar Oxford, waar we een half uur eerder aankwamen dan verwacht. Konden we nog even een kop koffie halen =).
Daarna gingen we naar een van de universiteits gebouwen, naar de zaal waar nieuwe studenten hun eerste dag komen om hun schoolperiode in Oxford officieel te starten en waar ze, als ze klaar zijn, hun diploma ook weer ontvangen. Prachtige zaal! Daarna helemaal naar boven in een torentje ind at zelfde gebouw waar we een prachtig uiticht over Oxford hadden.
Vervolgens kregen we van gediplomeerde tourguides een rondleiding door het centrum van Oxford. We hebben de verschillende en meest beroemde en oudste 'colleges' bekeken, een modern kunstwerk bovenop een gebouw, een ouderwetse markt bekeken en veel informatie gekregen over het leven als student in Oxford. Ook werd er verteld over de plek van vrouwen binnen Oxford, die pas eigenlijk heel recentlijk zijn toegelaten tot Oxford. Mijn nieuwe essay topic: Marilyn Butler, de eerste vrouwelijke directrice.
Na de rondleiding hadden we 1,5 uur om zelf in te vullen. Natuurlijk wat souvernirs kopen en lunchen.
Om 14:30 moesten we verzamelen bij Christ Church, een 'college' gebouw. Misschien tegenwoordig wel beter bekend om de grote tudor stijl eetzaal en de trappen ervoor, die gebruikt zijn in de films van HP deel 1 en 2!
Ook de chapel in het gebouw was erg mooi. Ze hadden daar Nederlandse folders liggen over de chapel, waar ik meteen maar even de grammaticale fouten uit heb gehaald (titel was: "Welkom TOT de Kathedraal).
Voordat we moesten verzamelen bij de bus hadden we nog even tijd om een drankje te doen in de pub. We gingen, uiteraard, naar de beroemde pub The Eagle and Child, de plek waar Tolkien en Lewis, bekende schrijvers, elkaar wekelijks zagen om tijdens het nuttigen van een drankje hun nieuwe werk te bespreken.
De terugreis verliep prima, wel wat file hier en daar. Maar het viel gelukkig mee.
Eenmaal thuis aangekomen hebben we samen met onze huisgenoten gegeten in de MAcDonalds, heel slecht maar erg lekker :). Savonds gingen onze huisgenoten op stap, eerst zou ik niet mee maar uiteindelijk tovch maar gedaan. Goede keus! De discotheek waar we heen zijn geweest was erg leuk, hing een goeie sfeer en er werd in de verschillende zalen goede muziek gedraait.
14/07
Uitgeslapen tot 12 uur :) Heerlijk! Daarna even boodschappen gedaan en straks met onze huisgenoot Soulange uit Jersey, USA naar het centrum van Kingston om even rond te kijken. Ze heeft aangeboden om vanavond te koken voor ons allemaal, wordt vast erg gezellig!
Savonds weer vroeg naar bed, morgen drukke dag!
13/7
14/07