London centrum - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Marit Hakman - WaarBenJij.nu London centrum - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Marit Hakman - WaarBenJij.nu

London centrum

Door: marithakman

Blijf op de hoogte en volg Marit

21 Juli 2011 | Verenigd Koninkrijk, Londen

20/7

Smiddags vertrokken we naar Greenwich (daar aangekomen was ik mn camera vergeten en Anna was vergeten de batterij er in te doen na het opladen...), waar we met onze klas een uitgebreide rondleiding kregen van onze docent Phillip. Van het verhaal over lengte en breedte lijnen snapte ik alleen niet zo erg veel, maar het uitzicht was mooi =)

Daarna hebben we lekker in het centrum van london gegegeten met een groepje, want om 19:00 uur moesten we verzamelen voor The Shakespeare Globe Theater. Als 'groundling' (sta plaats direct voor het podium)hebben wij het stuk Much Ado About Nothing bekeken. Wat was dat ontzettend gaaf! Het was een grappig stuk dat,, voor shakespeare's doen, makkelijk te begrijpen was. Kleine domper: Na 3 uren staan gaan je voeten goed pijn doen en de stromende regen gedurende het hele stuk hielp oo niet echt!

21/7
Vrij weekend! Nu al? Ja nu al! Ik kon vanochtend dan eindelijk mijn travelcard ophalen en dus gingen we meteen op pad!
Samen met Anna Maria en Anouk naar het Peter Pan standbeeld in Kensington gardens gegaan. Daarna even rondgelopen in de buurt daar. Anna had Buckingham Palace nog niet gezien dus ik ging met véél tegenzin ;) mee daarheen, Anouk ging weer terug naar huis. Hetw as vrij rustig bij Buckingham Palace, dus dat was wel fijn voor de verandering.

Na B. Palace zijn we even door Covent Garden gewandeld, waar allerlei straatartiesten zijn. Was erg leuk om te zien, de veel te dure merkwinkels hebben we maar overgeslagen.. Toen liepen we tegen het National Portrait Museum aan dus daar zijn we natuurlijk even gaan rodnkijken. Heb een paar hele mooie en ontroerende schilderijen gezien, waaronder één close up van een vrouw met ontzettend veel make up op, maar waarvan je de onzekerheid in haar ogen duidelijk zag.

Nu weer thuis en onze huisgenote Solangie gaat Costa Ricaans eten maken, ben benieuwd!